Sosiaalinen media

Translate

torstai 5. lokakuuta 2017

Lukuhetki...

"We lost ourselfs in books, we find ourselfs there too."

Lapset, joille luetaan pienestä pitäen kirjoja, kehittyvät kielellisesti keskimäärin nopeammin, kuin lapset, joille ei olla luettu. Muistan lukeneeni tämän muutama vuosi sitten sosiaalipsykologian pääsykoekirjasta. Se jäi silloin mieleeni syvästi ja päätin, että kun äitielämä koittaa, niin meillä luetaan.

Nyt sitten avattiin kirja Amandan kanssa ensimmäistä kertaa. Tyttö, joka unohti nimensä. Tää kirja on musta ihan super hauska ideana. Se on tehty jokaisen omalle nimelle, meidän kohdalla siis tietenkin Amanda nimiselle. Ja se tekee kirjasta lapselle henkilökohtaisen ja siinä mielessä ikioman. Ainakin itse muistan lapsena miten hieno tunne se oli kun omisti jotain ikiomaa ja se tuntui todella tärkeältä.
Tässä kirjassa jokaisella sivulla on valitun nimen mukaiset kirjaimet ja niiden avulla lopulta selviää mikä olikaan tuo unohdettu nimi.
Tää varmasti auttaa myös lasta opettelemaan oman nimen kirjoittamista aikanaan, kun käydään näitä unohdetun nimen kirjaimia läpi. Itse muistan 3 vuotiaana päiväkodissa kuumeisesti harjoitelleeni oman nimen kirjoitusta ja aina R kirjain meni väärinpäin :D . Kyllä se siitä sitten, kun tarpeeksi monta kertaa harjoitteli. Osaan siis nyt jo kirjoittaa nimeni kirjaimet oikein ja oikeassa järjestyksessä ;)

Amanda oli kuitenkin sitä mieltä, että tää kirja ois kivempi syödä kun lukea. Ehkä vähän liian pieni vielä ymmärtämään tän kirjan syvintä ideaa. Mutta ei se haittaa mitään, tarina on silti ihan sopiva vauvallekin luettavaksi. Ja kirjan lopussa toivotetaan hyvät yöt, niin sopii hyvin esim. iltasaduksi. En nyt ihan älyttömästi oo vielä lasten kirjoihin syventynyt. Muutama lorukirja ollaan saatu ja on myös omasta lapsuudesta säästetty. Tästä kirjasta tykkäsin kyllä ja tullaan sitä varmasti lukemaan vielä monet kerrat. Porautuu se oma nimi tytöllä takaraivoon ainakin.

Tän kirjan saatte tilattua netistä valitsemallanne nimellä osoitteesta : https://www.kirjasiskot.fi
15.11 saakka myös alekoodilla blogi 10℅ alennusta!

Sivulta löytyy vähän isommille lapsille myös ainakin pari kivaa ABC-kirjaa samaa sarjaa tän nimikirjan kanssa.

Amandan mielestä kirja oli hyvä(ä)! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Hae tästä blogista